-22%
700 kr.
-40%
1.199 kr.
-6%
375 kr.
-33%
-25%
1.499 kr.
-26%
1.999 kr.
-25%
-25%
1.499 kr.

Find dine nye vadestøvler online hos Basto

Findes der noget bedre end at være på fisketur? Nej, vel? Fisketure giver nemlig frisk ilt til hjernen, som er med til at gøre dig mere oplagt og generelt i bedre humør. Fiskeri fungerer i stort set al slags vejr. Når du blot du har den rigtige påklædning, er der ingen undskyldning for ikke at tage af sted. Netop den rigtige påklædning er vigtig for at få en god tur. Her på siden kan du læse mere om, hvorfor vadestøvler er vigtige at pakke, hvis du vil være godt klædt på til fiskeri.  

Hvad er vadestøvler?

Der er nok at holde styr på, når der skal pakkes til en tur ud at fiske. Fiskegrej, tøj til årstiden, stol, nødhjælpskasse og madpakke er formentlig nogle at de ting, som du er sikker på at skulle have med på turen. Hvis du vil undgå kolde og våde fødder, kan det være en god idé at anskaffe et par vadestøvler. Overordnet set er støvlerne specialdesignede sko, der er beregnet til fiskeri. Støvlerne, der mest af alt minder om traditionelle vandrestøvler, findes i mange forskellige design og har praktiske funktioner. 

Måske har du allerede et par waders, hvilket er en rigtig god start, når du skal ud at fiske. Hvis du vil være sikker på at have tørre fødder på turen, bør du give dig selv et par vadestøvler, da de giver dig et langt mere sikkert fiskeri. Når du kigger på vadestøvler, er det vigtigt, at de skal være egnet til at kunne bruges i vand. Du skal dog være opmærksom på, at støvlerne ikke er fremstillet til at være helt vandtætte, men derimod lader de vandet strømme frit gennem støvlerne. 

Det er derfor, at waders og vadestøvler matcher hinanden. Vadestøvlerne sørger nemlig for, at du får det rette greb og komfort til foden, mens wadersene er din garanti for, at dine fødder forbliver tørre. Når du kigger efter støvler til fiskeri, bør du kigge efter en komfortabel model, der giver dig den nødvendige støtte under fiskeri. 

Find de helt rigtige vadestøvler

Vadestøvler er produceret med fokus på sikkerhed og komfort. Hvis du har været ude at fiske, har du formentlig lagt mærke til, hvordan en pludselig strøm på frustrerende vis kan fjerne fundamentet under dine fødder. Disse oplevelser kan du undgå med et par gode støvler, hvor der er mindre risiko for, at du mister kontrollen over fiskeriet. 

Når vadestøvlerne ikke er vandtætte, skyldes det, at de skal sørge for at skabe mindst mulig vandmodstand. Dermed har du en bedre kontakt til fundamentet, som du står på, og du kan i stedet koncentrere dig om det sjove, nemlig fiskeriet. Er du klædt så godt på som overhovedet muligt, har du det bedste udgangspunkt for en god tur. Skal du shoppe fodtøj til fiskeri, er det derfor en god idé at finde ud af, hvilke forhold du egentlig skal fiske under. 

Har du fået købt dig et par åndbare waders, og står nu med et par neopren sokker, som du selvfølgelig ikke kan vade ud i vandet med? Vi giver dig herunder et par tips og tricks til hvilke vadestøvler, du skal bruge, hvis du finder dig selv i den uheldige situation. 

Bonusinfo: De kaldes også for vadesko.

Populære mærker indenfor vadestøvler:

  • Simms – Kendt for kvalitet og højere priser
  • Scierra – Kendt for medium kvalitet og gode priser
  • Kinetic – Kendt for lavere/medium kvalitet til lave priser.

Med vadestøvler fra Simms får du noget godt fodtøj, selvom det er til en lidt højere pris. Det velkendte mærke formår nemlig at kombinere fantastisk pasform med optimal holdbarhed. Støvlerne er eksempelvis fremstillet i et meget kraftigt materiale, der øger slidstyrken og minimerer optagelsen af vand. Derudover er indersålerne ergonomisk udformet, så du altid får en optimal støtte og pasform på selv de længste gåture.

Scierra er nok mest kendt for deres letvægtsmodeller, hvis holdbare og stærke konstruktion modvirker krympning eller udvidelse. På den måde kan du være sikker på at have nogle støvler, som holder formen selv efter mange fisketure. Flere af modellerne er endda lavet med en høj ankel og en tyk skumpolstring, som er med til at give maksimal støtte til foden. Derudover kan du med stor sandsynlighed finde en variant, hvor støvlen er forstærket med hårdt gummi i tåen og hælen, hvilket bidrager til komforten. 

Hvis du vil spare lidt penge på påklædningen, kan du med fordel kigge efter vadestøvler fra Kinetic. Mærket, der er kendt for at producere lettere fodtøj, kan være det ideelle valg for dig, der leder efter godt fodtøj, og som ikke er afsted på fisketur flere gange om året. Du får stadig komfortabel støtte fra tå til hæl, og med en god, slidstærk filtsål kan du stå fast, når der er behov for det.

Hvad bruges vadestøvler til?

Vadestøvler bruges primært som beskyttelse til dine neoprensokker, forenden af dine waders. Samtidig bruges de også til forskellige andre formål. For eksempel fungerer de som en forsikring mod skrid på vej til fiskepladsen – især med den rigtige undersål. Støvlerne kommer nemlig med forskellige slags undersål.

Uanset om du er førstegangsfisker, eller du blot har brug for inspiration til at købe et par nye, gode vadestøvler, bør du først og fremmest overveje, hvilke ønsker og behov du har, når det drejer sig om fodtøj til fiskeri. Der findes nemlig en lang række forskellige mærker og modeller, så du kan med stor sandsynlighed finde et par, der matcher dig og din fisketur. 

Hvad koster et par vadestøvler?

Prisen på et par vadestøvler kan variere meget afhængig af kvalitet m.m. Vadestøvler findes i priser i alt fra 600 -1800 DKK. Som med størstedelen af alt mulig andet fiskegrej, hænger kvaliteten også her sammen med prisen. En af de mest almindelige ulemper ved at købe vadestøvler i en alt for lav prisklasse er, at limen ved sålen kan gå op.

Når du har fundet et par støvler, der passer til dig og din pengepung, er det naturligvis vigtigt, at du får fodtøjet i den helt rigtige størrelse. Får du ikke støvlerne i den korrekte størrelse, kommer de nemt til at gnave, ligesom der er stor risiko for, at de hurtigere går i stykker. Du kan ikke altid regne med, at størrelsen på dine vadestøvler skal stemme overens med din normale skostørrelse. Der skal eksempelvis tages højde for vådsokken, som er med til at gøre foden en del større. 

En sok gør som udgangspunkt din fod en halv til en hel størrelse større. Derfor skal du være opmærksom på at vælge vadestøvler, der er en smule større end de sko, du er vant til at kigge efter. Nogle af forhandlerne har allerede taget højde for denne forskel i deres størrelsesberegning, mens andre ikke har. Derfor bør du altid holde godt øje med størrelsen, inden du vælger dit favoritpar.  

Vedligeholdelse af vadestøvler

Hvis du vil have glæde af dine vadestøvler på mange ture og i mange år, er det nødvendig med en god vedligeholdelse af fodtøjet. Vadestøvler er en relativt dyr investering, da et ordentligt par vadestøvler hurtigt kan koste mellem 1-2 tusinde kroner. Det er uundgåeligt dine vadestøvler bliver våde – det er klart. Det er også helt okay. Plejer du dine vadestøvler korrekt, holder de meget længere. 

Du skal dog vide, at levetiden på dine vadestøvler mindskes markant, hvis du undlader at tørre dem efter brug. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du tørrer dine vadestøvler efter brug. Du vil blive overrasket over, hvor meget længere de holder. Når du er på udkig efter fodtøj til fisketur, kan du derfor overveje, hvor meget tid og energi du vil bruge på vedligeholdelsen, der er afgørende for støvlernes levetid.

Vælger du eksempelvis vadestøvler med filtsål, skal du være opmærksom på, at materialet tørrer meget langsommere end gummisålen. Det er ekstremt vigtigt, at dine vadestøvler får lov til at tørre helt efter brug, ellers går de meget hurtigt i stykker. Hvis du har økonomien til det, kan det anbefales, at du faktisk køber to par støvler, hvis du vil undgå at slide for meget på dine vadestøvler, eller hvis du ikke vil være afhængig af at skulle vente på, at dit fodtøj tørrer. 

I det lange løb kan du altså spare både tid og penge ved at anskaffe dig to par vadestøvler. Jo bedre du passer på dit fodtøj, jo længere tid holder det. Med to par støvler har du det ultimative udgangspunkt for at kunne holde dit fodtøj tørt og klar til brug. 

En god tommelfingerregel som faktisk gælder alt dit fiskegrej er, altid at få skyllet dit grej efter brug. Når du kommer hjem efter en lang dag på kysten, kan det selvfølgelig være ærgerligt at skulle bruge tid på at skylle grejet, men brug et par minutter på det – det sparer dig for en masse penge, og kan være hyggeligt hvis det gøres med en kop kaffe i hånden.

Hvis du fisker i saltvand, er det især vigtigt at skylle fodtøjet rigtig godt igennem. Det gælder både vadestøvler og waders, da saltvand har en form for ætsende effekt på materialer, og derfor bør du skylle støvlerne, hvis du vil undgå, at de går i stykker. 

Undersålen på vadestøvler

Der skelnes typisk mellem to typer af vadestøvler, nemlig dem med gummisål og dem med filtsål. Materialerne har forskellige fordele og ulemper, så du skal blot finde ud af, hvilken variant der passer til dit behov. På den måde får du nemlig et par støvler, hvor du får det fulde potentiale ud af dit fiskeri, og du har samtidig et par sko, som du kan have glæde af i mange år. 

Hvad er forskellen på vadestøvler med en gummisål og en filtsål?

Hvis du primært fisker i områder med meget mudder og græs, bør du vælge vadestøvler med gummisål. Gummisålen giver nemlig et godt greb i disse områder, så hvis du eksempelvis fisker ved Put & Take-søer, er en sål af gummi ofte at foretrække. Omvendt er gummi ikke optimalt, hvis du fisker på steder med sten eller andre hårde materialer. Det gælder især, hvis stenene er våde og glatte, så vil gummisålerne ikke have nogen effekt i forhold til et ordentligt greb.

Filtsålen er utrolig skridsikker. Finder du dig selv stående på en glat sten, med tang eller andet fastgroet, så er filtsålen en sand redning. Filtsålen sørger for at du står fast, men kræver dog lidt vedligeholdelse for ikke at skulle gå i opløsning.

Fisker du på steder med sten, er det derimod oplagt at vælge vadestøvler med filtsål. Hårdføre terræner med sten kræver en særlig form for sål, og her vil en sål af filt virkelig have sine fordele. Filt er dog en smule kritiseret for at kunne slæbe eksempelvis mudder og sne med sig. Hvis du ikke sørger for at holde dine filtsåler rene, risikerer du, at vadestøvlerne bliver glatte og dermed ikke giver dig det optimale greb. 

Skruer/spikes på undersålen bruges personligt på redaktionen. Her bruges skruerne til at stå fast i blandt andet sand, hård jord eller mudder – især når man vandrer fra fiskeplads til fiskeplads. Det er vigtigt at man tænker på sin sikkerhed; glider man rundt i sine vadestøvler, bliver det en meget ubehagelig tur til og fra fiskepladsen.

Vibram sålen er en udmærket vadestøvle-partner. Den er utrolig holdbar og virkelig skridsikker. Leder du efter en sål, der kan det hele, og ikke lige går i stykker indenfor den nærmeste fremtid, er Vibram såler et stensikkert valg.

Har du brug for hjælp?

Vi sidder altid klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte model, som passer til lige netop dit behov – og ikke mindst budget. Tøv ikke med at kontakte os.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk