-33%
-15%
-17%
-15%
1.699 kr.
-15%
1.699 kr.
-15%
1.699 kr.
-17%
2.499 kr.
-17%
2.499 kr.
-17%
2.499 kr.
-17%
2.500 kr.
-15%
1.699 kr.
-15%
1.699 kr.
-15%
1.699 kr.
-17%
2.499 kr.
-17%
2.499 kr.
-17%
2.499 kr.
-50%
-47%
799 kr.
-47%
799 kr.
-47%
799 kr.
-47%
799 kr.
-31%
899 kr.
-40%
-40%
1.499 kr.

Find din nye vadejakke online hos Basto

Har du nogensinde oplevet at stå på kysten i silende regnvejr? Lårtykke stråler. Vadejakken kan virkelig blive din redningsmand. Vadejakken er ikke blot lavet til at modstå vand og vind, men er også udstyret med adskillige små lækre features, som kan gøre det nemmere for dig at have små tænger, fluer, kroge og andet fiskegrej med dig ud i vandet. For når du står i vand til navlen med dine waders, og pludselig skal skifte flue eller bruge en tang, så er det ikke særlig belejligt pludselig at skulle vade hele vejen ind. Her kan vadejakken virkelig hjælpe dig. I de fleste vadejakker er der både bøjler, og små fjedre med små hængsler og kroge på, så du kan fastmontere noget af dit andet grej.

Afhængigt af hvilken vadejakke du køber, kan vadejakken også findes med for, eller anden form for isolation – dette kan holde dig dejligt varm og tør når du har begivet dig ud i det uforudsigelige danske vejr.

Vadejakker anvendes oftest om vinteren, efteråret og foråret. Dog kan en vadejakke være bekvemt at have derhjemme, når man fisker i Danmark, da vejret som bekendt aldrig helt er til at stole på.

Vadejakkens formål

Vadejakkens vigtigste funktion er at holde dig varm og tør i alt vejr. Den er tilmed designet til at modstå saltvand uden at begrænse din bevægelsesfrihed. Du kan være sikker på, at langt de fleste vadejakker er lavet i slidstærke kvalitetsmaterialer, der holder dig tør og samtidig lader huden ånde. Der findes vadejakker, der er lavet til at være 100 % vandafvisende. Lommerne kan endda også være vandtætte ved hjælp af vandafvisende lynlåse, kraftige velcrolukninger og magnetlukninger, så dine lommers indhold ikke bliver vådt. En anden kendt fordel er, at fiskejakkerne er designet til at opbevare dit vigtigste fiskegrej, så du har det lige ved hånden. Denne type jakke er kendt for at være jakken med flest lommer, der kan rumme det nødvendige udstyr.

Der findes mange forskellige vadejakker, der kan dække dit behov. Vælg mellem multijakker, der egner sig til forskellige udendørsaktiviteter, eller de mere specifikke, der enten egner sig til fiskeri i vandet eller fra en båd. Uanset om du vælger en kort eller længere udgave, skal du ikke være bange for, at denne type jakke generer dig. Du får nemlig en stor bevægelighed, så du ikke bliver generet under din fisketur. 

Fordele ved at bruge en vadejakke

Uanset hvilken type fiskeri du dyrker, er det en god idé at have en speciel fiskejakke, som du kan bruge til formålet. Det kan dog være meget forskelligt, hvilke behov din jakke skal opfylde. Jo mere tid du bruger på at fiske, jo højere krav skal din vadejakke opfylde. Her skal du måske op i en af de dyrere modeller for at få den rette til dig. Hvorimod du kan nøjes med en billigere vadejakke, hvis du kun fisker et par gange om året og oftest i godt vejr.

En vadejakke kan fås i den højeste kvalitet, som er 100 % vandtæt, til den ambitiøse fisker. Det er til fiskeren, der ikke lader sig stoppe af vejret. Men du kan også få billigere jakker, der i mindre grad er vandtætte, til lystfiskeren, der blot har brug for en god fin fiskejakke med færre funktioner. Vadejakken er en nødvendig beklædningsdel til alle fiskere og er superpraktisk, komfortabel og har med en masse anvendelige funktioner, der optimerer din fiskeoplevelse. 

En vadejakke er især uundværlig om efteråret og vinteren, hvor vejret er koldt. Jakken vil nemlig holde kulden ude og tillade dig at fokusere 100 % på dit fiskeri. Men jakken er for mange mere end blot en beklædningsdel. Mange garvede fisker køber nemlig modeller, hvor det er muligt at opbevare det nødvendigste fiskegrej i praktiske og rummelige lommer. 

Vores 3 mest populære mærker indenfor vadejakker

Nogle af de 3 mest populære mærker indenfor kategorien vadejakker er helt klart:

Patagonia, som er kendt for deres bæredygtige og utroligt holdbare kvalitet. Prisen er herefter, men klart anbefalelsesværdigt.

Simms, som er kendt for sin gode kvalitet. Simms er dog i den dyre ende – men kvaliteten er også god.

Geoff Anderson, som er kendt for samme kvalitet som Simms, når det angår vadejakker.

Personligt har jeg en vadejakke fra Geoff Anderson, som jeg er yderst tilfreds med.

OBS: Vi har udvalgt 3 af de mærker, som folk er mest tilfredse med, og hvis kvalitet er i højsædet.

Køb din nye vadejakke online

Har du besluttet dig for at du skal have en ny vadejakke? Så er der ingen grund til at skulle afsætte en halv dag til at tage ud og finde en fysisk fiskebutik. Du kan nemt og bekvemt bestille din nye vadejakker fra din sofa, arbejde eller på farten. Hos Basto.dk har vi gjort det nemt at finde vadejakker – herunder også vadejakker på tilbud. På Basto.dk har vi samlet vadejakker fra en bred vifte af forskellige forhandlere online.

Der er mange fordele ved at handle online – udover det selvfølgelig er supernemt. I starten var internethandel noget, som mange var lidt tilbageholdende overfor, da folk godt kunne være bekymret for sikkerheden af ens kortoplysninger, når man handler online. Derudover kunne der også være frygt for at sælgeren af produkterne aldrig ville sende dine nyindkøbte produkter, som man netop havde betalt for.

Sådan er det heldigvis stort set ikke længere. I dag er der mange forordninger, som sørger for at falske webshops bliver stoppet. Vi samarbejder kun med webshops, som er nøje udvalg, som har et godt ry ift. onlinehandel. Derudover er flere af vores partnere godkendt af e-mærket, som er gør en stor indsats for at bekæmpe danske fup-virksomheder.

Find den rette vadejakke til dig

Når du skal finde den vadejakke, der lige præcis passer til dig, bør du overveje følgende: Hvilken form for fiskeri er jeg mest til? Hvilke sæsoner vil jeg bruge jakken i? Skal jeg have grej med ud og i så fald hvor meget? Hvor vandtæt skal den være? Hvilke andre funktioner har jeg behov for? Når du har svaret på disse spørgsmål, bliver det lettere for dig at vælge den rette vadejakke. 

Du kan vurdere om en jakke er den rigtige for dig ud fra forskellige parametre, for eksempel design, pasform, funktionalitet, lommer og materiale. 

Design

Vadejakkerne kommer i et vælg af farver, men de ligger ofte i den mørke ende af skalaen. Grå, grøn og sort, men også farver som for eksempel gul. Men designet er meget mere end farven på din jakke, som ikke er det vigtigste, når det gælder en praktisk vadejakke. Designet fortæller nemlig også noget om materialet, justeringsmuligheder, vandafvisningsevne, åndbarhed, svedabsorberingsevne, bevægelsesfrihed, vægt og meget mere. Du finder en jakke, der imødekommer dine krav ved i ro og mag at læse om de forskellige jakker.

Pasform

Find en jakke med en passende længde, der passer til dine behov. Selve pasformen spiller en stor rolle for, hvad du får ud af jakken. En kort eller mellemlang jakke egner sig især til fiskeri fra en båd, hvor snittet giver en større bevægelighed. En stor bevægelighed vil sikre dig stor frihed under dit fiskeri. Jakken skal nemlig ikke forhindre dig i at kaste linen og trække fangsten i land. 

Funktionalitet

Du kan vælge mellem et hav af forskellige modeller med en masse forskellige funktioner. Der er både vadejakker til enten salt- eller ferskvand. Men der er også kombinationsjakker, der kan bruges til begge dele. Du kan få jakker med speciallavede D-ringe i nakken, som du kan montere dit net i. Kig også gerne på, om jakken har hætte, indbyggede vanter eller andre ting, der spiller en rolle for dig.

Lommer

De forskellige typer jakker kommer med en masse forskellige lommer. Under de forskellige jakker hos vores forhandlere kan du læse mere om, hvilket grej der passer til de enkelte lommer. Det er en god idé at vælge en jakke, der har gode, rummelige og gerne vandtætte lommer, der er lavet med vandafvisende lynlåse og magnetlukninger. 

Materiale

Du kan med stor fordel gå efter jakker, der er lavet i et slidstærkt og åndbart materiale. Kig gerne på, om jakken kan tåle saltvand, hvis du er til havfiskeri. Husk at læse op på, hvordan du vasker og vedligeholder jakken, så den holder så længe som muligt.

Guide til vandsøjletryk 

En vadejakkes evne til at modstå vand bliver ofte beskrevet som vandsøjletryk. En vadejakke kan for eksempel modstå et vandsøjletryk på 20.000 mm, hvilket er en ekstrem høj vandtæthed. Lige præcis dette tal betyder, at jakken hverken bliver våd eller fugtig og derfor er modstandsdygtig over for vand. Et vandsøjletryk på 10.000 mm er en meget høj vandtæthed, som sørger for, at indersiden på din jakke er tør i regnvejr. Faktisk har det meste almindelige regntøj et vandsøjletryk på 5.000 mm – men alt derunder er ikke som sådan vandtæt. 

Vær dog opmærksom på, at en jakke ikke er 100 % vandtæt, medmindre det står i beskrivelsen. En vadejakke, der er modstandsdygtig over for vand, har for eksempel ikke nødvendigvis 100 % vandtætte lommer. Husk derfor at læse om din jakke, før tager beslutningen og køber. 

Hvad koster en vadejakke?

Prisen på vadejakker kan, ligesom så mange andre produkter, variere meget. Kvaliteten og prisen hænger betydeligt sammen, når vi snakker vadejakker. Vi har vadejakker i prisklassen knap 900 DKK til næsten 5.000 DKK for en ordentlig kvalitetsjakke.

Alt afhængig af, hvad dit budget rækker til, anbefaler vi, at investere lidt ekstra en vadejakke i høj kvalitet, da det på sigt ofte kan betale sig at gå med kvalitet fremfor kvantitet. En vadejakke i god kvalitet er også mere slidstærk og kan derfor holde længere tid, hvis du er en hyppig bruger af vadejakken.

En god tommelfingerregel er, at hvis du godt kan nøjes med en vadejakke, der er knap så vandtæt, kan du som regel købe en af de billigere af slagsen. Det gælder især dig, der ikke fisker ofte og kun i godt vejr. Men den ambitiøse fisker, der fisker i alt vejr og i den grad har brug for en vandtæt løsning, får mest ud af at investere i en dyrere vadejakke i højere kvalitet. På den måde sikrer du, at du bliver glad for dit køb og får mest ud af din jakke.

En god vadejakke i høj kvalitet er en beklædningsgenstand, som de fleste fiskere vælger at bruge. Når du investerer i en god kvalitetsjakke, får du en praktisk og dejlig jakke, der følger dig i mange år.

Tilbehør til vadejakker

Personligt har jeg selv lidt forskelligt siddende i min vadejakke. Det er specielt godt i hårde vejrsituationer – ved kulde eller hård regn.

En fiskevægt. Ja det er utrolig optimistisk altid at have en lille vægt på sig, men skulle man være heldig at fange den helt store fisk, er det altid rart at kunne måle dens vægt. Vægten er altid at finde i min venstre brystlomme.

En fiskekasse. Fiskekassen bruger jeg til mine fluer. Her opbevarer jeg alle de fluer, som jeg mener, ville kunne optimere chancerne for en fisk på den pågældende dag. Æsken er altid at finde i min højre brystlomme.

Et fiskenet. Nettet er, ligesom vægten, utrolig optimistisk, men ikke desto mindre utrolig brugbart når fisken skal landes. Det er altid vigtigt at kunne få den helt store fisk på land, især i hårde vejrforhold.

Udover disse 3 ting, har jeg også en lille tang, forfangsmateriale, en ny flueline og en pandelampe i min vadejakke. Husk: det er altid en god idé at være forberedt på at stå i vandet længe, for er man først opsat på at fange fisken, så går tiden hurtigt. Vadejakken kan gøre tingene utroligt lette for dig, og er helt sikkert et “must have” når man skal på kysten – eller i åen.

Har du brug for hjælp?

Vi sidder altid klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte vadejakke, som matcher dine behov. Du vil højest sandsynligt komme i kontakt med vores ‘fiske-ekspert’ Mikkel, som selv er aktiv fisker på hobbyplan. Mikkel har selv haft op til flere vadejakker fra forskellige mærker og kan derfor hjælpe dig med at finde fordelene og ulemperne ved de forskellige vadejakker.

Vi ses derude, og knæk og bræk!

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk