-29%
-40%
1.499 DKK 899 DKK
-11%
899 DKK 799 DKK
1.999 DKK

Har du fået købt dig et par åndbare waders, og står nu med et par neopren sokker, som du selvfølgelig ikke kan vade ud i vandet med? Vi giver dig herunder et par tips og tricks til hvilke vadestøvler, du skal bruge, hvis du finder dig selv i den uheldige situation. Vadestøvler bliver også kaldt for vadesko.

Populære mærker indenfor vadestøvler:

  • Simms – Kendt for kvalitet og højere priser
  • Scierra – Kendt for medium kvalitet og gode priser
  • Kinetic – Kendt for lavere/medium kvalitet til lave priser.

Hvad bruges vadestøvler til?

Vadestøvler bruges primært som beskyttelse til dine neoprensokker, forenden af dine waders. Samtidig bruges de også til forskellige andre formål. For eksempel kan de fungerer de som en forsikring mod skrid på vej til fiskepladsen – især med den rigtige undersål. Vadestøvlerne kommer nemlig med forskellige slags undersål.

Hvad koster vadestøvler?

Prisen på et par vadestøvler kan variere meget afhængig af kvalitet m.m. Vadestøvler findes i priser i alt fra 600 -1800 DKK. Som med størstedelen af alt mulig andet fiskegrej, hænger kvaliteten også her sammen med prisen. En af de mest almindelige ulemper ved at købe vadestøvler i en alt for lav prisklasse er, at limen ved sålen kan gå op.

Vedligeholdelse af vadestøvler

Vadestøvler er en relativt dyr investering, da et ordentligt par vadestøvler hurtigt kan koste mellem 1-2 tusinde kroner. Det er uundgåeligt dine vadestøvler bliver våde – det er klart. Dette er også er helt okay.

Du skal dog vide, at levetiden på dine vadestøvler mindskes markant, hvis du undlader at tørre dem efter brug. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du tørrer dine vadestøvler efter brug. Du vil blive overrasket over, hvor meget længere de holder.

En god tommelfingerregel som faktisk gælder alt dit fiskegrej er, altid at få skyllet dit grej efter brug. Når du kommer hjem efter en lang dag på kysten, kan det selvfølgelig være ærgerligt at skulle bruge tid på at skylle grejet, men brug et par minutter på det – det sparer dig for en masse penge, og kan være hyggeligt hvis det gøres med en kop kaffe i hånden.

Undersålen på vadestøvler

Filtsålen er utrolig skridsikker. Finder du dig selv stående på en glat sten, med tang eller andet fastgroet, så er filtsålen en sand redning. Filtsålen sørger for at du står fast, men kræver dog lidt vedligeholdelse for ikke at skulle gå i opløsning.

Skruer/spikes på undersålen bruges personligt på redaktionen. Her bruges skruerne til at stå fast i blandt andet sand, hård jord eller mudder – især når man vandrer fra fiskeplads til fiskeplads. Det er vigtigt at man tænker på sin sikkerhed; glider man rundt i sine vadestøvler, bliver det en meget ubehagelig tur til og fra fiskepladsen.

Vibram sålen er en udmærket vadestøvle-partner. Den er utrolig holdbar og virkelig skridsikker. Leder du efter en sål, der kan det hele, og ikke lige går i stykker indenfor den nærmeste fremtid, er Vibram såler et stensikkert valg.

Har du brug for hjælp?

Vi sidder altid klar til at hjælpe dig med at finde de perfekte vadestøvler, som passer til lige netop dit behov – og ikke mindst budget. Tøv ikke med at kontakte os.